Guns N' Roses

Mācībstunda





Vēsture


Grupa tika izveidota jau 1985. gadā Losandželosā. To izveidoja bijušie Hollywood Rose biedri Aksels Rouzs (vokāls) un Izijs Stradlins (ritma ģitāra), un LA Guns biedri Treicī Guns (vadošā ģitāra), Ole Beikss (bass) un Robs Gardners (bungas). Grupa izveidoja savu nosaukumu, apvienojot divu dalībnieku vārdus. Neilgu laiku vēlāk basists Ole Beikss tika aizvietots ar Dafu McKaganu, drīz pēc tam arī Treicī Guns tika aizstāts ar Slashu. Arī bundzinieks pēc kāda laika nomainījās, Roba Gardnera vietā nāca Slasha tuvs draugs Stīvens Adlers. grupa, kura nenomaiņīja savu nosaukumu Guns N' Roses arī pēc Treicī Guna aiziešanas, sāka savu tā dēvēto "Hell Tour." Kāda intervijā Slashs paziņoja, ka ceļojums uz Seatlu nostiprināja grupu un izveidoja savstarpēju ķīmiju.



Grupas pirmais albums Appetite for Destruction tika laists klajā 1987. gada 21. jūlijā. Amerikā "Welcome to the Jungle" tika izdots, kā pirmais albuma singls kopā ar video. Sākumā MTV video plānoja rādīt tikai svētdienu rītos ap 4:00, bet šo video ievēroja roka un pankroka fani, un sāka to pieprasīt biežāk. "Sweet Child O 'Mine" bija otrais singls, kuru sarakstījis Aksels Rouzs par savu draudzeni un topošo sievu. Sakarā ar pieaugošajiem grupas panākumiem, dziesma ar pievienoto video versiju guva lielu atsaucību radio un MTV, 1988. gada vasarā šis singls sasniedza ASV topu virsotnes. Ar laiku arī "Paradise City" city sasniedza topus, tā augstākā vieta bija #5. "Welcome to Jungle", "Sweet Child o 'Mine" un "Paradise City" visas kļuva par TOP 10 dziesmām Amerikā. Līdz ar to albums Appetite for Destruction tika pārdots vairāk nekā 28 miljonos eksemplāru.



Nākamais albums G N'R Lies tika izdots 1988. gadā, kas sasniedza #2 vietu Billboard topā. Albumā iekļautas četras Live ?!*@ Like a Suicide dziesmas un četras akustiskās. Dziesma "One in a Million", kurā iekļauti vārdi "niggers" un "faggots", kritiķi apvainoja Akselu rasismā un homofobijā. Pat pēc G N'R Lies izdošanas, Appetite for Destruction turpināja savu popularitātes pieaugumu visu 1988. un 1989. gadu, rezultātā viņi ieguva titulus gan kā Favorite Heavy Metal Artist un Favorite Heavy Metal Album (Appetite for Destruction), balvas tika pasniegtas 1990. gadā un to translēja televīzijā. Šajā apbalvošanā Slashs un McKagans bija manāmi iereibuši. Abi grupas dalībnieki uzsāka ārstēšanos pēc tam kad Rouzs draudēja ar grupas izformēšanu, ja viņi turpinās lietot narkotikas.

Tajā pašā gadā Guns N' Roses atgriezās studijā, lai rakstītu jauno albumu. Laikā, kad tika ierakstīta "Civil War," bundzinieks Stīvens Adlers bija tik ļoti salietojies kokaīnu, ka šis gabals tika mēģināts līdz pat 30 reizēm. Kā rezultāta Adlers tika izmests no grupas un viņu nomainīja Mets Sorums. Dažus mēnēšus iepriekš grupai bija pievienojies ar Dizijs Rīds (taustiņi). Tika sarakstītas pietiekami daudz dziesmas diviem albumiem, tāpēc grupa laida klajā Use Your Illusion I un Use Your Illusion II 1991. gada 17. septembrī. Abi albumi pavadīja 108 nedēļas Billboard topā. Šajos albumos tika pievienoti arī tādi video, kā "Don't Cry", "November Rain" un "Estranged" - vieno no visdārgākajiem video kādi jebkad ir uzņemti. Balāde "November Rain" kļuva par visvairāk pieprasīto video MTV, 1992. gadā šī dziesma ieguva MTV Video Music Award par labāko režiju.



1993. gada 23. novembrī grupa laida klajā glam roka kolekciju ar nosaukumu The Spaghetti Incident? Neskatoties uz grupas biedru protestiem, pēc Aksela lūguma albumā tika iekļauta Čārlza Mensona dziesma "Look at Your Game Girl". The Spaghetti Incident? neguva tik lielus panākumus, kā iepriekšējie albumi, līdz ar to spriedze grupas biedru starpā pieauga. Pazīstamākais singls no šī albuma ir "Knockin' on Heaven's Door". Slashs un McKagans vēlāk pameta grupu, līdz ar to dalībnieku vidū no sākotnējās Guns N' Roses bija palicis tikai Aksels. Oficiāli grupa nekad nav izjukusi, jo tiklīdz kāds grupu pameta, tā vietā tika pieņemts kāds cits.

1999. gadā grupa izlaida jaunu dziesmu "Oh My God", kas tika iekļauta filmas End of Days skaņu celiņā. Dziesmas izlaišana bija paredzēta, ka ievads jaunajam albumam Chinese Democracy. Tomēr šis albums oficiāli tika izdots 2008. gada 22. novembrī, kļūstot par grupas sesto albumu. Koncerttūre tiek plānota 2010. gadā. Tā kā gaidam!


Albumi:

* Appetite for Destruction (1987)
* G N' R Lies (1988)
* Use Your Illusion I (1991)
* Use Your Illusion II (1991)
* The Spaghetti Incident? (1993)
* Chinese Democracy (2008)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru