W.A.S.P.


Viena no smagākajām grupām nāk no agrīnās 80to Losandželosas metāla skatuves, W.A.S.P. (dibināta 1982. gadā) strauji iekaroja valsts nosodījumu pateicoties saviem šokroka attēliem, dziesmu vārdiem un koncertiem. Diemžēl, kad ar laiku skandalozie izgājieni kļuva pašsaprotami un par tiem pārstāja runāt, grupa saprata, ka ir diezgan sarežģīti paplašināt un noturēt savu esošo auditoriju, ar dziesmām vien.

Līderis Blekijs Lovless (bass, vokāls) jau bija rokenrola veterāns, kad viņš pārcēlās uz Rietumkrastu un dibināja W.A.S.P. ar ģitāristiem Krisu Holmesu, Rendiju Paiperu un bundzinieku Toniju Ričardsu. Grupai ātri izveidojās nežēlīga reputācija, galvenokārt pateicoties Lovlesa ieradumiem koncertos - daļēji kailas modeles spīdzināšana un jēlas gaļas mešana publikā. 1982. gadā grupa izdeva neatkarīgu demo ierakstu Face the Attack. Taču ar oficiāli pirmo albumu 1984. gadā W.A.S.P. - W.A.S.P., grupu kļuva neiespējami ignorēt. Dziesmas "I Wanna Be Somebody" un "Love Machine" guva lielus panākumus. Grupa turpināja uzstāties un demonstrēt savus šausmu šovus. 1985. gada albumā The Last Command, grupai pievienojās jauns bundzinieks Stīvens Reilijs, par šī albuma lielāko hītu kļuva "Blind in Texas." Par otro singlu kļuva "Wild Child."



Ironiski, ka grupa piebremzējā ar saviem skaļajiem šoviem un darbību, izlaižot albumu Inside the Electric Circus 1986. gadā. Tas bija diezgan monotoms albums, kurā Lovless spēlēja ģitāru, aizstājot grupu pametušo Paiperu. Tika pieņemts jauns basists Džonijs Rods. W.A.S.P. šovos asinis un zarnas vairs netika rādītas un arī dziesmas bija kļuvušas mierīgākas. Neskatoties uz diezgan spēcīgā dzīvā albuma Live...In the Raw izlaišanu nākamajā gadā, grupas popularitāte sāka strauji kristies.



1989. gada albums The Headless Children bija domāts, kā W.A.S.P. spilgta atgriešanās pēc pāris gadu pārtraukuma, bet tas izgāzās un neguva lielus panākumus, drīz pēc tam grupa tika izformēta. Lovless beidzot atgriezās 1992. gadā ar ambiciozu rokoperas stila albumu The Crimson Idol, tas tika dēvēts, kā Blekijs Lovless & W.A.S.P. Atkārtojot grupas vecos šokroka paņēmienus un izgājienus, slava diemžēl netika gūta, albums izgāzās. Izskatījās, ka šī ir pēdējā nodaļa W.A.S.P. pastāvēšanā. 1994. gadā tika izdota labāko dziesmu izlase First Blood Last Cuts ar 14 labākajām dziesmām, tajā tika iekļautas arī divas jaunas dziesmas "Sunset & Babylon" un "Rock & Roll To Death."

Tomēr Lovless atgriezās velreiz, šoreiz kopā ar ģitāristu Krisu Holmsu, basistu Maiku Dudu un bundzinieku Stetu Hovlandu, 1995. gadā ar astoto albumu Still Not Black Enough. Gadu vēlāk ASV tika izlaists šis albums ar četrām bonus dziesmām "One Tribe", "Skinwalker," Queen kaverversiju "Tie Your Mother Down", un AC/DC koveru "Whole Lotta Rosie". Sākumā šis albums tika izdots, kā Lovlesa solo albums, bet sakarā ar tā smago saturu Blekijs to tomēr izdeva, kā W.A.S.P. albumu. Laikā no 1996. gada beigām līdz 1997. gada sākumam Losandželosā tika ierakstīts jaunais albums Kill Fuck Die. Nežēlīgi vardarbīgas, seksuāli skaidras un politiski nepareizas dziemsas, kā "Take The Addiction", "My Tortured Eyes", "Killahead", "Kill, Fuck, Die", "Kill your Pretty Face", "Little Death" un "The Horror" ir grupas atzītākās un labākās dziesmas. Jau pēc vienas albuma noklausīšanās reizes bija saprotams, ka W.A.S.P. ir atgriezušies pie sava agrākā tēla.



1999. gada maijā grupa turpināja savu agrīno seksa, asiņu un rokenrola skanējumu ar albumu Helldorado. Šis albums tika rakstīts ar apzinātu nodomu, lai radītu tāda stila dziesmas, kādas grupa tika spēlējusi pirms noslēdza līgumu ar ierakstu kompāniju. 2000. gadā tika izdota otrā dziesmu izlase The Best Of The Best. 2001. gadā tika izdots albums Unholy Terror, šajā albumā grupa izpaudās tādās dziesmās, kā "Let it Roar," "Hate to Love me," "Locomotive Man," "Unholy Terror" un "Raven Heart." Turpmākie albumi, tāpāt kā līdz šim galvenokārt tapuši ar Lovlesa mūziku un vārdiem. Dying for the World 2002. gadā. The Neon God: Part 1 - The Rise un The Neon God: Part 2 - The Demise 2004. gadā, kā arī Dominator 2007. gadā un, protams, Babylon 2009. gadā.

Studijas albumi:

* Face the Attack (1982, neatkarīgs demo ieraksts)
* W.A.S.P. (1984)
* The Last Command (1985)
* Inside the Electric Circus (1986)
* The Headless Children (1989)
* The Crimson Idol (1992)
* Still Not Black Enough (1995)
* Kill Fuck Die (1997)
* Helldorado (1999)
* Unholy Terror (2001)
* Dying for the World (2002)
* The Neon God: Part 1 - The Rise (2004)
* The Neon God: Part 2 - The Demise (2004)
* Dominator (2007)
* Babylon (2009)

Koncertalbumi:

* Live...In the Raw (1987)
* Live...Animal (minialbums) (1987)
* Double Live Assassins (1998)
* The Sting (2000)

Izlases:

* First Blood Last Cuts (1994)
* The Best of the Best: 1984-2000, Vol. 1 (2000)


1 komentārs:

Anonīms teica...

padldies :))

Ierakstīt komentāru